İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

109’uncu Yıl Dönümünde Şanlı Çanakkale Destanı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Çanakkale Destanın 109’uncu yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yaptı.
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” programında, Sinevizyon, Tiyatro, Edebiyat, Halk Dansları ile Müzik Topluluğu öğrencilerinin branşlarında sahnelediği etkinlikler beğeni kazanırken; Medya ve İletişim Bölümü Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran tarafından seslendirilen şiirin de yer aldığı kısa film izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
Çanakkale Türkiye'nin Önsözüdür
Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda açılışı yapılan resmi programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan ve SKS Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Çanakkale Zaferinin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti açısından önemine vurgu yaptı.  Türkiye Cumhuriyetinin önsözü olarak kabul edilen Çanakkale Zaferinin, Anadolu’nun adeta küllerinden doğarak elde edildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Akbaş, tarihsel, sosyal ve siyasal süreçler düşünüldüğünde günümüze ışık tutan bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. 
Çanakkale Ruhuna Özgü O Birliğe İhtiyacımız Var
Bugün Filistin’in içine düşürüldüğü durum düşünüldüğünde Çanakkale’de verilen mücadelenin daha iyi anlaşıldığını aktaran Prof. Dr. Akbaş, yedi düvelin bir milleti yok etmek üzere organize olduğu Çanakkale’de de benzer bir olaya şahit olunmasına, İslam coğrafyasının her bölgesinden Anadolu insanına, Müslüman Türk’e güvenen insanların verdiği destekle, gösterilen cansiperane direnişle engel olunduğunu ifade etti.  Çanakkale Destanı ile birlikte Anadolu’nun yepyeni bir geleceğin ve umudun ışığı olarak ortaya çıktığını söyleyen Prof. Dr. Akbaş, Çanakkale Zaferini tarihte kalmış bir olay olarak değil, yeniden okumanın değerini anlatarak Çanakkale ruhuna özgü o birlik ve beraberliğe tekrar ihtiyacımız olduğunu vurguladı. 
Anma Günü programı Sinevizyon Topluluğunun hazırladığı, Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran tarafından seslendirilen şiirin de yer aldığı kısa film gösterimi ve Dans Topluluğunun hazırladığı halk oyunları gösterisi ile devam etti. Duygusal anların yaşandığı programda,  Edebiyat Topluluğundan Bahu Ana tarafından seslendirilen “Çanakkale Şehitleri” adlı şiir dinletisi ve Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen “Çanakkale Destanı” oyunu, Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda SKS Müzik Topluluğu öğrencilerinin sahne aldığı “18 Mart” özel konseri de beğeniyle takip edildi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat